Shiba Kennel Astra-Aphrodyte


                           Welcome to our shiba house

Het is geen poedel

Hij is trouw, niet slaafs


 

Hij heeft veel voor zijn baasje over, maar laat zich niet voor karretje spannen. Een Shiba met pantoffels of een krant in zijn bek ”vergeet het”, hij haat knechtje spellen. En kunstjes of circusnummers is bij hem ook uitgesloten. Het is geen poedel!

 

Als hij ontevreden is, of even geen mensen om hem heen wil – mag hij misschien! – Dan trekt hij zich terug in een hoekje. Het is moeilijk te achterhalen of hij dan op zichzelf wil zijn… Als hij u langer dan een uur met de nek aan blijft kijken, dan kun u er zeker van zijn dat hij boos op u is. Probeer hem niet met allerlei trucjes terug te halen. Het lukt u toch niet. Zelfs niet met een hondenkoekje. Hij is veel sterker dan u.

 

    

Om een vrolijke, vrije hond te krijgen, zal de fokker gedurende de periode dat de puppy's daar zijn heel veel tijd en energie moeten steken tijdens de inprentingsfase en daarna de socialisatieperiode van het puppy. Dit is iets dat van enorm belang is voor iedere hond, maar vanwege het feit dat angstig, teruggetrokken gedrag, soms medebepaald door genetische factoren, toch nog wel eens voorkomt bij de Shiba, zal er bij dit ras extra aandacht aan besteed moeten worden. Ook wanneer de pup bij zijn nieuwe eigenaar is, zal men door moeten gaan met het socialisatieproces. 

Hem kennis laten maken met allerlei zaken, waar hij later in zijn latere leven ook mee te maken krijgt is een voorwaarde om later een gezellige, sociale Shiba te hebben. Wie de kans heeft een Shiba recht in de ogen aan te kijken, zal een heel klein beetje van de Oosterse mystiek ervaren. Die geheimzinnige ‘smile’ en doordringende blik vertellen ook dat ze zich nooit volledig zullen

Prijsgeven. Echter, val je voor de charmes en de glimlach van een Shiba, dan is het een val voor het leven.

 

 

 

De Shiba Inu is een keizer in zijn eigen rijk

 

Er zijn veel mensen die een kleine hond met een gemakkelijk te verzorgen vacht zoeken en die de Shiba als de perfecte oplossing zien.

 

Ik vind dit een op zichzelfstaand probleem ... Verkoop nooit een hond, vooral geen Shiba aan mensen die de hele dag van huis zijn. Het is een ondeugende hond met een aangeboren nieuwsgierigheid. 

 

De hond kan niet alleen in huis achterblijven zonder de inboedel te onderzoeken. Onze Shiba's wilden weten hoe het water uit de kraan kwam; waarom eieren werden gebruikt in de cake en hoe de te televisie werkt. 

 

Alle elektriciteitsdraden en stopcontacten waren voor hen een mysterie en het stuur van de auto was een bijtring voor hun eigen gebruik. Evenzo zou het erg wreed zijn om de Shiba een hele dag in een kooi op te sluiten. Dit zou gelijkstaan met het in gijzeling houden van de hond, waarbij deze wordt blootgesteld aan dezelfde mentale wreedheden en claustrofobische Fysische condities welke de westerse gijzelaars. Onlangs vrijgelaten uit het Midden-Oosten. Hebben meegemaakt. 

 

Een Shiba wil graag bij de huishoudelijke activiteiten betrokken worden en geniet tot het uiterste van de kameraadschap met zijn baas. Ontneem je hem zijn ruimte en zijn contact met de mensen, dan gaat zijn lichamelijke en geestelijke conditie achteruit. Zowel een appartement als een flat zijn niet geschikt om een Shiba te houden, tenzij de eigenaar gewend is uitzonderlijk vroeg op te staan en bereid ten alle tijden het slechtste weer te trotseren om' de hond regelmatig uit te laten.

 

De trotse huiseigenaar moet ook op het feit voorbereid zijn dat de Shiba tenminste één maal per jaar zijn dikke wollen vacht verliest. Hij moet regelmatig geborsteld en verzorgd worden en men moet er rekening mee houden dat er op de gekste plaatsen haren te vinden zullen zijn. 

 

De Shiba heeft ruimte, ruimte en nog eens ruimte nodig. Hij heeft behoefte aan een beschermd gebied, waar hij kan rennen en spelen zonder dat hij last heeft van de verkeersdrukte. Zijn impulsief instinct om op onderzoek uit te gaan, gaat niet gepaard met een ingebouwde set verkeersregels. Hij is zo impulsief en vol beweging dat hij niet overweg kan met het snelverkeer. 

 

Ik ben er ook geen voorstander van om de Shiba een goed huisdier voor kleine kinderen te noemen, eenvoudigweg omdat het een kleine hond is. Hoe goed getraind ook, hij heeft een eigen karakter en terecht. Het wezenlijke van de hond, het geen hem zo'n op-windend bezit maakt, kan ook een bedreiging voor zijn gezondheid zijn, wanneer hij niet door zijn omgeving begrepen wordt. De Shiba Inu is een keizer in zijn eigen rijk.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren