Jiro Herplaatser.

                   Jiro en Yuki

Jiro Herplaatser.


Jiro kunnen we in één zin omschrijven als een lieve, trouwe, rustige (of eigenlijk luie), prachtige raszuivere Shiba Inu met een pittig randje. Jiro is een gecastreerde reu van bijna 7 jaar oud en is van pup af aan bij ons (geboren 09-10-2014).

Met groot verdriet moeten we de beslissing maken om Jiro te herplaatsen. De reden hiervoor is dat Jiro bij een schrikreactie (bijv. als je per ongeluk op z’n pootje staat of tegen hem aan loopt) soms een oppervlakkig hap kan doen. Dit doet hij onbewust en vanuit zijn instinct. Na zijn actie betuigt hij direct spijt maar het kwaad is dan helaas al geschied, met een blauwe plek tot gevolg. Met een jonge dochter in huis en nog één op komst wordt het steeds drukker en willen we geen risico’s opzoeken, maar voorkomen. We zijn dan ook op zoek naar een fijne plek voor Jiro, zonder jonge kinderen en met ervaring met een Shiba Inu of een ander pittig hondenras.

 

Jiro is een hond van uitersten: in veel eigenschappen is hij erg makkelijk en is een hele fijne huisgenoot: hij is zelfstandig, grappig eigenwijs, blaft bijna nooit en kan zeer goed alleen zijn. Hij komt knuffelen met je wanneer hij dat zelf wil en is trouw aan zijn geliefden. Hij is buitengewoon zindelijk, ook in de tuin zal hij nooit zijn behoefte doen. Spullen slopen doet hij niet en het liefst ligt hij lekker te luieren in z’n mand of gaat hij in de tuin snuffelen. Met wandelen in het bos maak je hem zeker blij. Eten doet hij wanneer hij zin heeft, zijn voerbak staat bij ons de hele dag totdat hij het op heeft.

Aan de andere kant is Jiro ook pittig. Hij voelt spanning uiterst goed aan en zal bijv. bij de dierenarts zich niet zomaar laten aanraken of nakijken. Stevig corrigeren zal hij tegen in gaan, bij hem werkt een zachtere aanpak en voorkomen het beste. Ook kan hij lekker piepen (aanstellen ) als het hard waait tijdens het uitlaten. Het is zogezegd een hond met gebruiksaanwijzing, al hebben we altijd onze weg met hem gevonden. Daarnaast heeft Jiro een huidallergie (vooral tijdens de rui) die soms opspeelt. Hiervoor krijgt Jiro op dit moment elke dag een pilletje (Atopica) die hij vrolijk wegslikt met een stukje vlees. Mogelijk kan dit afgebouwd worden/alternatieven of alleen geven wanneer hij last lijkt te krijgen/rui periodes. Spelen/snuffelen met andere honden doet hij niet veel en is meestal niet geïnteresseerd, hij is meer op zichzelf. Hij kan pittig zijn naar andere honden toe, door spanning en een stukje onzekerheid gromt hij snel en als de tegenpartij dat niet leuk vindt kan het escaleren. Als de andere hond rustig reageert is er geen probleem en als hij een hond goed kent vindt hij het zeker leuk. Met puppy’s is het geen match. Hij kan prima in een bench (bij ons alleen tijdens vakanties), thuis heeft hij zijn eigen mand. Jiro gaat afgezien van vliegvakanties altijd met ons mee op reis. De basiscommando’s kent Jiro goed en hij kan loslopen in een rustiger gebied (wel met de lijn nog aan hem vast, het blijft een Shiba ). Hij is geen andere huisdieren gewend. Door de jaren heen hebben we verschillende cursussen en trainingen met hem gedaan. Jiro wordt doorgaans erg vrolijk van mensen, als de deurbel gaat is hij enorm blij en druk. Na een minuut of 5 is die spanning er af en gaat hij weer zijn eigen gang. Als hij direct een match met je heeft mag je hem rustig aaien, anders moet er eerst een vertrouwensband worden opgebouwd. Ondanks dat we het heel erg moeilijk zullen vinden als Jiro niet meer bij ons is, hopen we met deze oproep een hele fijne plek voor hem te kunnen vinden. Een plek waar hij alle liefde en aandacht krijgt die onze Jiro verdient en waar hij omarmd wordt zoals die is. Wil je meer weten of Jiro, neem dan contact op met....


Ron (0657805852) of Marja (0630045207).


Yuki Herplaatser.Wij zoeken voor onze lieve Yuki een gouden mandje. Hieronder vertellen wij wat over de reden van herplaatsing en over zijn karakter. 

 

Yuki is geboren op 19-06-2017 en is een gecastreerd reutje met stamboom. Zijn naam betekent dit Tel Nr: gezegend, sneeuw. Een ontzettend passende naam want Yuki zijn vacht is zo wit als sneeuw en heb je het vertrouwen van hem gewonnen dan ben je als baasje gezegend met zo'n trouwe en lieve vriend als hem. 

 

Op 14 augustus jl, is mijn man plots overleden. Wij hebben 2 Shiba's en mijn man zorgde altijd met veel liefde en plezier voor beide honden, 3x per dag een lekkere wandeling en verwennerij in overvloed. Doordat onze 2 schatten geen goede vrienden waren, was mijn man de enige die met beide samen kon wandelen. Anderen zoals ikzelf moeten met beiden gescheiden lopen en ook in huis zitten ze apart van elkaar. 

 

Door mijn gezondheid is het voor mij niet haalbaar om 6x per dag een wandeling te maken. En doordat ze elkaar in de haren vliegen tot bloedens toe geeft dat een extra stress. Daardoor heb ik deze moeilijke beslissing met pijn in mijn hart moeten nemen om Yuki te laten herplaatsen. Dit omdat ik de honden niet tekort wil doen. 

 

Yuki is een schat van een hond. Voordat hij je echt vertrouwd moet hij je wel goed kennen. Voor eigen mensen en mensen die vaak over de vloer komen is het een echte lieverd. Bij minder bekenden en vreemden is hij afstandje en in sommige gevallen kan hij dan gaan kuiten bijten. Dit is in zijn leven nu bij 2 mensen voorgekomen, met tijd en aandacht is dit goed af te leren. Yuki vindt het heerlijk om te wandelen maar heeft hij geen zin om zijn benen te strekken dan blijft hij gewoon op zijn plek en verroerd hij geen poot. Yuki houdt niet zo van andere honden en ook aan kleine kinderen is hij niet gewend. Een extra voordeel aan Yuki is dat hij geen vliegen vriend is, deze kleine indringers leven dan ook niet meer lang zodra ze doorhem zij opgemerkt. 


                                    Voor meer info kunt u ons bereiken op dit Tel Nr:   0626314886