Shiba verhalen


Geplaatst op 05-05-2024


Machiko de hoogvlieger


Er was eens een energieke Shiba genaamd Machiko, die woonde in een rustig wijk aan de rand van een weelderig natuurgebied in de stad Leeuwarden. Machiko was niet zomaar een Shiba; zij had een ongewoon talent voor hoog springen. Haar sprongen waren zo indrukwekkend dat zelfs de lokale vogels, die bekend stonden om hun vliegbehendigheid, in bewondering toekeken.

Met een ongelooflijke snelheid kon zij een aanloop nemen als je een bal gooide, haar poten raakten nauwelijks de grond. Op het moment van de sprong, schoot zij omhoog alsof ze vleugels had, en overtrof zij niet alleen onze andere honden, maar sprong zij zelfs over een klein tuinhek dat daar achter stond. Machiko landde dan sierlijk en keek even verward om zich heen, om haar op haar volgende sprong voor te bereiden.

 

Vanaf die dag stond Machiko bekend als "Machiko de Hoogvlieger" en haar faam verspreidde zich ver buiten de grenzen van de stad. Mensen van uit de buurt kwamen zelfs naar onze vliegende Machiko kijken en om Machiko te zien springen. Maar ondanks haar roem, bleef Machiko dezelfde speelse en liefdevolle Shiba die graag naast de andere honden op de bank kon liggen kroelen.

 

Machiko leerde dat haar talent een bron van vreugde was voor anderen, en zij genoot van elke kans om te springen, of het nu was om over strobalen springen of gewoon om een frisbee te vangen. En zo leefde Machiko, de hoog springende Shiba, nog lang en gelukkig, geliefd en bewonderd door iedereen in haar buurt.


Inmiddels is Machiko met pensioen en heeft ze een goeden mandje gekregen. Machiko geniet nu van de rustige namiddagen, luierend in de zon en soms, wanneer ze zich bijzonder energiek voelt, probeert ze nog een klein sprongetje, tot grote vreugde van haar nieuwe baasjes. Maar het meest van alles geniet ze nu van de avonden, wanneer ze naast haar nieuwe eigenaars op de bank ligt, zachtjes doezelend terwijl ze luisterde naar de zachte tonen van muziek of het rustgevende geluid van de vogels.

 


 Geplaatst op 10-02-2024


Beste vroegere en toekomstige puppy-eigenaren, het zit er weer op vandaag na acht weken vertrekken de puppy’s. Ik hou van ze maar als fokker moet je ze laten gaan anders zou het ras niet blijven bestaan. Ik denk aan de jaren en besefte hoe veel pups wij inmiddels op de wereld brachten. Ik plande en zorgde voor mijn puppy’s al lang voor de geboorte en voordat je begon te denken aan het toevoegen van jouw pup binnen het gezin. Ik maakte me ver van tevoren al zorgen over de toekomst van onze puppy’s voordat je wist dat er een voor jou bij zou zijn. Er werden uren en uren besteed aan het onderzoeken van lijnen van de ouders van jouw puppy's. Met fokkers overleg plegen, niet alleen uit onze lijn kiezen, maar ook op zoek gaan naar een Shiba reu of teef die voor jou een sociaal en liefdevol huisdier maakt. Je zorgen maken of ik gelukkig zou zijn, of ik de juiste fok keuze had gemaakt en of je puppy gezond en gelukkig op de wereld zou komen en zou opgroeien.

 

Puppy na puppy controleren en met collega-fokkers overleggen, mijn programma doornemen met zoveel mogelijk deskundige fokkers, vastbesloten om niets te missen. Lijnen zo ver mogelijk terugtrekken, de ins en outs leren, niet alleen voor mijn kennis, maar ook zodat ik op de hoogte was, bereid om elk detail met je door te nemen, om je vragen te beantwoorden die je soms niet eens stelt.

 

Dan komen er nog jaren van het kijken naar de ouders van jullie puppy's. Ik hou van ze en geniet ervan als onderdeel van mijn familie. Ik neem ze overal mee naartoe, train ze, socialiseer ze, kijk hoe ze zich verder ontwikkelen. Soms vroeg ik me af of ik in beide gevallen de juiste keuze had gemaakt. Kijkend naar hun exterieur, hoe ze bewegen en door hun temperament onder de loep nemen. Regelmatig was er de stress van gezondheidstesten. Niet alleen bidden dat onze puppy’s gezond waren, maar ook dat ze de genen hadden om je pup gezond te houden.

 

En dan komt er een tijd om de ouders van onze pups samen te selecteren. De volgende 63 dagen maakte ik me zorgen, ik was geobsedeerd, ik raakte opgewonden. Ik keek naar de moeder van jouw puppy als een havik. Ervoor zorgen dat mijn pups in orde waren, haar dieet beter in de gaten houden dan mijn eigen dieet. Steeds bezorgd dat ze genoeg van de juiste voedingsstoffen binnenkreeg en dat je opgroeiende pups de best mogelijke start krijgen.

 

Ik bracht uren met haar door op de bank, op de vloer en in de hondenmand om haar buik te zien groeien en te wachten Terwijl jouw pup groeiden, legde ik mijn handen op haar buik en voelde de eerste bewegingen, het eerste leven van jouw puppy.

 

Naarmate de tijd dichterbij kwam, bracht ik de meeste nachten met haar door in de puppykamer. Ervoor zorgen dat ze niet ging bevallen zonder dat ik er bij was, voor het geval er iets mis zou gaan en een van onze pups hulp nodig had en ik er niet bij zou zijn. Toen de bevalling begon, stopte mijn hele leven. Ik bracht elke seconde met haar door. De pups werden in mijn handen geboren en ik hield mijn adem in terwijl ik ze verzorgde, keek naar hun bewegingen en ademhaling, ze schoon maken, ze controleerde en me afvroeg of je net zoveel van ze zou houden als ik al deed. Ik heb je broertje geholpen toen mama moe werd en hij vastzat. Ik heb gehuild toen het zusje van mijn baby het niet haalde.

 

 De eerste acht weken was het grootste deel van mijn leven gevuld met jouw baby. Ik heb ze zien groeien en nachten zonder slaap gewaakt en er alles aan deed om ervoor te zorgen dat ze hun leven op de juiste manier begonnen. Er voor gezorgd dat iedereen genoeg te eten kreeg, genoeg socialisatietijd, dat ze werden ontwormd en hun injecties kregen, geknuffeld en zindelijk gemaakt, moeders bloed, placenta’s en poep opgeruimd. Ik was de eerste persoon die ze zagen toen ze hun ogen opendeden. Ik bracht mijn weken door met spelen in een speciaal voor hen in gerichte speelkamer om ze veilig te houden.

 

Nu zijn jullie verantwoordelijk voor het waarborgen en de veiligheid van onze pups en het bieden van een liefdevolle omgeving waarin ze kunnen gedijen, dit is van onschatbare waarde voor hun toekomstige welzijn. Onze inspanningen en liefde gedurende hun cruciale periode zullen een blijvende impact hebben op het verdere leven van onze pups en hun toekomstige relaties met hun eigenaren.Onze liefde en zorg hebben een verschil gemaakt en zullen worden herinnerd door zowel de pups als hun nieuwe eigenaren.

 

 

 

Shiba Kennel Astra-Aphrodyte


Sempurna Shivan Andos van pup naar volwassen Shiba

Shivan a dog you only meet once in your life


Februari 2022


Onze Shiba: genaamd Shivan, stond bekend om zijn vaardigheid om uit elke omheining te ontsnappen. Op een dag had ik eindelijk een extra hoge omheining geïnstalleerd om zijn ontsnappingskunst te stoppen. Kort daarna vond ik Shivan triomfantelijk aan de andere kant van de omheining, zonder duidelijke tekenen van schade aan de omheining zelf.


Shivan, had die neiging om ontsnappingskunstenaars te zijn. Hij kon creatieve manieren vinden om uit omheiningen of riemen te ontsnappen, om dan triomfantelijk weg te rennen.Hij had het steeds weer voorelkaar en dan? Die veelvoorkomend Shiba-kenmerk is het "Shiba Grin" - een grijns die lijkt op een glimlach op zijn gezicht, die unieke gezichtsuitdrukking die hem eruit laat zien alsof hij stiekem iets ondeugends heeft gedaan, maar" denkt dat is mij dan toch maar weer gelukt, en dan kon je niet echt boos op hem zijn.Shivan had een geweldige karakter en een eigenzinnige speelstijl waarbij hij zijn speelgoed in de lucht gooide en er vervolgens achteraan rende om het te vangen. Dit zorgde vaak voor lachwekkende momenten wanneer hij zijn speelgoed in de meest onverwachte richtingen gooide.


Ook beschikte hij over een onverwachte wekker, en had de gewoonte om ons 's ochtends wakker te maken, door op je gezicht te springen, en ons zachtjes te tikken met zijn poot op je voorhoofd. Op een dag bleek dat hij niet kon wachten en besloot hij om 4 uur 's ochtends met volle overtuiging bovenop ons te springen.


Een kenmerk dat onze Shivan onderscheidt was zijn liefde voor water. In tegenstelling tot de meeste Shiba's, genoot Shivan van zwemmen, spelen en ravotten in het water. Deze natuurlijke affiniteit met water maakte hem een opvallend en bijzonder maatje en een buitengewone avontuurlijke Shiba.


Honden shows waren voor Shivan spannende evenementen waar hij de kans kreeg om zijn Shiba schoonheid aan een breed publiek te laten zien. Als onderdeel van mijn honden kennel, brachten we trots onze Shivan naar shows om te laten zien hoe speciaal hij was. Onze Shivan blonk uit in diverse shows en we waren altijd enthousiast om te zien hoe hij indruk maakte op de jury en het publiek. Zij schoonheid, elegantie en karakter deed mij altijd weer versteld staan. Terugkijkend naar de jaren met deze prachtige Shiba denk ik dat hij de Shiba was die je maar een keer in je leven tegen komt en daar vol trots en intens van genoten heb.


Onze trotse Shiba, speelde een essentiële rol in het succes van onze kennel. Met zijn indrukwekkende uiterlijk en zelfverzekerde persoonlijkheid, groeide hij uit tot een ware ambassadeur voor het ras. Zijn trotse houding en onweerstaanbare charme maken hem een favoriet onder onze puppy klanten. Bovendien heeft onze Shiba bewezen een uitstekende leider te zijn met gezonde en goed aangepaste puppy's, die het stokje van hun trotse vader voortzetten. We zijn trots op onze kennel en zijn bijdrage aan het succes daar aan.


Wij kunnen met vol vertrouwen zeggen dat we trots waren op onze Shivan en de impact die hij heeft gehad op onze kennel. Zijn nakomelingen hebben meerdere prijzen gewonnen in hondenshows en hebben zich bewezen als uitstekende huisdieren en familieleden. De passie en toewijding van onze Shiba straalt door in elk aspect van onze kennel, van de zorgvuldige selectie van de ouderdieren tot de voortdurende ondersteuning die we bieden aan de nieuwe eigenaren van onze puppy's. We kunnen met trots zeggen dat onze Shiba een echte pijler is geweest in de wereld van de Shiba-honden en dankbaar voor wat hij ons heeft nagelaten.


Achter in onze tuin zweefde eens een vlinder in de warme zomer lucht. Zo snel als de bliksem schoot een van onze honden op zijn katachtige voeten vooruit, zweefde bijna 1.5 meter in de lucht en had de vlinder te pakken. Zijn gezichtsveld en zijn reflexen zijn zeer opmerkelijk. Ze zijn erg alert in hun omgeving en op de hoogte met alles wat er om hen heen gebeurt. Hetgeen ons soms versteld doet staan. Ook kwamen we erachter dat hun gezichtsveld in het duister niet afneemt. Het is moeilijk om in het midden van de nacht, zonder sterretjes aan de hemel een bal te gooien welke hij zonder moeite terugbrengt.


Hun zintuigen zijn zo scherp dat wij er nog niet uit zijn of het zijn reukorgaan zijn gehoor of in het geheim geïmplanteerde Japanse honden radar is die hem helpt bij het terug vinden. Ook de beweeglijkheid en spring vaardigheid. De lengte van de snuit bevordert het vermogen van de Shiba om een spoor te volgen, te jagen, onder de grond te gaan en het wild terug te brengen.


De fokkers die streven naar een hond met zeer veel "bone", een erg brede schedel en een korte snuit zouden beter Staffordshire Bull Terriërs kunnen fokken, want dit is niet de goede Shiba structuur. Europese keurmeesters die bevoegd zijn de Shiba in de ring te beoordelen, dragen een grote verantwoordelijkheid voor het ras. Het is van het allergrootste belang dat zij zich bewustzijn van de werkcapaciteiten en de originele functie van deze hond en zijn ware essentie herkennen.

 


Natuurgebied Earnewald Friesland


03-09-2023

 

Onze Shiba's zijn energiek en nieuwsgierige, dus een uitje naar een prachtig natuurgebied in Eernewoude, Friesland, klinkt als de perfecte manier om ze gelukkig en vrij te laten rondlopen. Dit natuurgebied biedt altijd een geweldige uitdaging voor onze honden om te verkennen en te genieten van al hun zintuigen. Het is ook geweldig om te zien hoe gelukkig en tevreden ze zijn tijdens dergelijke uitstapjes.

 

Onze Shiba’s hebben een sterk jachtinstinct vanwege hun oorsprong als jachthonden in Japan. Het natuurgebied in Eernewoude biedt waarschijnlijk veel interessante geuren en mogelijkheden voor onze honden om hun jachtvaardigheden te gebruiken, zelfs als het meer in de vorm van spelen en verkennen is dan daadwerkelijke jacht. Het is geweldig om te zien hoe ze hun natuurlijke gedrag kunnen uiten in een geschikte omgeving.

 

Voor onze Shiba’s vormen muizen vaak een interessant doelwit vanwege hun snelle bewegingen en geur, wat het jachtinstinct stimuleert. De muizen waren vandaag niet veilig voor onze honden en er waren er meerderen die het loodje moesten liggen. En dan hoor je ineens die doodskreet, dat hoge piepgeluid dat je hoort nadat ze een muis hebben gevangen, het geluid dat een muis maakt als reactie op stress, pijn of angst. Muizen maken een schril geluid, vergelijkbaar met een piep of gil, wanneer ze worden gevangen of in gevaar verkeren. Dit is een natuurlijke reactie van prooidieren om roofdieren af te schrikken of hulp te roepen van andere muizen in de buurt. Wij hebben vandaag weer genoten van deze bijzondere momenten met onze Shiba's in de natuur!