Sempurna Shivan Andos van pup naar volwassen Shiba

Shivan a dog you only meet once in your lifeOnze Shiba: genaamd Shivan, stond bekend om zijn vaardigheid om uit elke omheining te ontsnappen. Op een dag had ik eindelijk een extra hoge omheining geïnstalleerd om zijn ontsnappingskunst te stoppen. Kort daarna vond ik Shivan triomfantelijk aan de andere kant van de omheining, zonder duidelijke tekenen van schade aan de omheining zelf.


Shivan, had die neiging om ontsnappingskunstenaars te zijn. Hij kon creatieve manieren vinden om uit omheiningen of riemen te ontsnappen, om dan triomfantelijk weg te rennen.Hij had het steeds weer voorelkaar en dan? Die veelvoorkomend Shiba-kenmerk is het "Shiba Grin" - een grijns die lijkt op een glimlach op zijn gezicht, die unieke gezichtsuitdrukking die hem eruit laat zien alsof hij stiekem iets ondeugends heeft gedaan, maar" denkt dat is mij dan toch maar weer gelukt, en dan kon je niet echt boos op hem zijn.Shivan had een geweldige karakter en een eigenzinnige speelstijl waarbij hij zijn speelgoed in de lucht gooide en er vervolgens achteraan rende om het te vangen. Dit zorgde vaak voor lachwekkende momenten wanneer hij zijn speelgoed in de meest onverwachte richtingen gooide.


Ook beschikte hij over een onverwachte wekker, en had de gewoonte om ons 's ochtends wakker te maken, door op je gezicht te springen, en ons zachtjes te tikken met zijn poot op je voorhoofd. Op een dag bleek dat hij niet kon wachten en besloot hij om 4 uur 's ochtends met volle overtuiging bovenop ons te springen.


Een kenmerk dat onze Shivan onderscheidt was zijn liefde voor water. In tegenstelling tot de meeste Shiba's, genoot Shivan van zwemmen, spelen en ravotten in het water. Deze natuurlijke affiniteit met water maakte hem een opvallend en bijzonder maatje en een buitengewone avontuurlijke Shiba.


Honden shows waren voor Shivan spannende evenementen waar hij de kans kreeg om zijn Shiba schoonheid aan een breed publiek te laten zien. Als onderdeel van mijn honden kennel, brachten we trots onze Shivan naar shows om te laten zien hoe speciaal hij was. Onze Shivan blonk uit in diverse shows en we waren altijd enthousiast om te zien hoe hij indruk maakte op de jury en het publiek. Zij schoonheid, elegantie en karakter deed mij altijd weer versteld staan. Terugkijkend naar de jaren met deze prachtige Shiba denk ik dat hij de Shiba was die je maar een keer in je leven tegen komt en daar vol trots en intens van genoten heb.


Onze trotse Shiba, speelde een essentiële rol in het succes van onze kennel. Met zijn indrukwekkende uiterlijk en zelfverzekerde persoonlijkheid, groeide hij uit tot een ware ambassadeur voor het ras. Zijn trotse houding en onweerstaanbare charme maken hem een favoriet onder onze puppy klanten. Bovendien heeft onze Shiba bewezen een uitstekende leider te zijn met gezonde en goed aangepaste puppy's, die het stokje van hun trotse vader voortzetten. We zijn trots op onze kennel en zijn bijdrage aan het succes daar aan.


Wij kunnen met vol vertrouwen zeggen dat we trots waren op onze Shivan en de impact die hij heeft gehad op onze kennel. Zijn nakomelingen hebben meerdere prijzen gewonnen in hondenshows en hebben zich bewezen als uitstekende huisdieren en familieleden. De passie en toewijding van onze Shiba straalt door in elk aspect van onze kennel, van de zorgvuldige selectie van de ouderdieren tot de voortdurende ondersteuning die we bieden aan de nieuwe eigenaren van onze puppy's. We kunnen met trots zeggen dat onze Shiba een echte pijler is geweest in de wereld van de Shiba-honden en dankbaar voor wat hij ons heeft nagelaten.


Achter in onze tuin zweefde eens een vlinder in de warme zomer lucht. Zo snel als de bliksem schoot een van onze honden op zijn katachtige voeten vooruit, zweefde bijna 1.5 meter in de lucht en had de vlinder te pakken. Zijn gezichtsveld en zijn reflexen zijn zeer opmerkelijk. Ze zijn erg alert in hun omgeving en op de hoogte met alles wat er om hen heen gebeurt. Hetgeen ons soms versteld doet staan. Ook kwamen we erachter dat hun gezichtsveld in het duister niet afneemt. Het is moeilijk om in het midden van de nacht, zonder sterretjes aan de hemel een bal te gooien welke hij zonder moeite terugbrengt.


Hun zintuigen zijn zo scherp dat wij er nog niet uit zijn of het zijn reukorgaan zijn gehoor of in het geheim geïmplanteerde Japanse honden radar is die hem helpt bij het terug vinden. Ook de beweeglijkheid en spring vaardigheid. De lengte van de snuit bevordert het vermogen van de Shiba om een spoor te volgen, te jagen, onder de grond te gaan en het wild terug te brengen.


De fokkers die streven naar een hond met zeer veel "bone", een erg brede schedel en een korte snuit zouden beter Staffordshire Bull Terriërs kunnen fokken, want dit is niet de goede Shiba structuur. Europese keurmeesters die bevoegd zijn de Shiba in de ring te beoordelen, dragen een grote verantwoordelijkheid voor het ras. Het is van het allergrootste belang dat zij zich bewustzijn van de werkcapaciteiten en de originele functie van deze hond en zijn ware essentie herkennen.

 


Natuurgebied Earnewald Friesland


03-09-2023

 

Onze Shiba's zijn energiek en nieuwsgierige, dus een uitje naar een prachtig natuurgebied in Eernewoude, Friesland, klinkt als de perfecte manier om ze gelukkig en vrij te laten rondlopen. Dit natuurgebied biedt altijd een geweldige uitdaging voor onze honden om te verkennen en te genieten van al hun zintuigen. Het is ook geweldig om te zien hoe gelukkig en tevreden ze zijn tijdens dergelijke uitstapjes.

 

Onze Shiba’s hebben een sterk jachtinstinct vanwege hun oorsprong als jachthonden in Japan. Het natuurgebied in Eernewoude biedt waarschijnlijk veel interessante geuren en mogelijkheden voor onze honden om hun jachtvaardigheden te gebruiken, zelfs als het meer in de vorm van spelen en verkennen is dan daadwerkelijke jacht. Het is geweldig om te zien hoe ze hun natuurlijke gedrag kunnen uiten in een geschikte omgeving.

 

Voor onze Shiba’s vormen muizen vaak een interessant doelwit vanwege hun snelle bewegingen en geur, wat het jachtinstinct stimuleert. De muizen waren vandaag niet veilig voor onze honden en er waren er meerderen die het loodje moesten liggen. En dan hoor je ineens die doodskreet, dat hoge piepgeluid dat je hoort nadat ze een muis hebben gevangen, het geluid dat een muis maakt als reactie op stress, pijn of angst. Muizen maken een schril geluid, vergelijkbaar met een piep of gil, wanneer ze worden gevangen of in gevaar verkeren. Dit is een natuurlijke reactie van prooidieren om roofdieren af te schrikken of hulp te roepen van andere muizen in de buurt. Wij hebben vandaag weer genoten van deze bijzondere momenten met onze Shiba's in de natuur!