Welkom op de website van Astra-Aphrodyte Leeuwarden !!

 

Wij zijn Martin en Ina en we wonen samen met onze honden in de mooie stad Leeuwarden.

 

In 2005 zijn wij begonnen met onze eerste Shiba, Sempurna Shivan Andos  en sindsdien hebben wij onze kennel uitgebreid met in totaal 9 Shiba’s en dit doen wij met veel plezier!

 

Wij fokken meestal zo ongeveer 3 nestjes per jaar. In de achterliggende jaren hebben we geprobeerd om de “ideale” Shiba’s te fokken. Hierbij staat gezondheid voorop, al onze honden zijn dan ook getest op HD (heupen) Patella (Knieen/ellebogen) en Oogziektes.

De ideale Shiba is, in onze ogen, een gezonde Shiba die zo dicht mogelijk de ras standaard benadert en daarbij een fantastisch en typisch “Shiba” karakter heeft. In de ras standaard staat het karakter van de Shiba uitgebreid beschreven:

Het karakter van de Shiba is van het grootste belang en verdient onze speciale aandacht. Zijn aanhankelijkheid en trouw ten opzichte van zijn baas en zijn gezin.... en zijn waakzaamheid. Hij is betrouwbaar in het gezin, maar wantrouwend tegenover vreemden.

Hij heeft een vrolijk en vriendelijk temperament bij het spel maar een angstaanjagend als het hem ernst is. Zijn intelligentie, volgzaamheid, tevredenheid en reinheid maken hem tot een fijne gezins- en gezelschapshond. Zijn karakter is joviaal, niet vals of achterbaks. De Shiba is en blijft tot op hoge leeftijd actief.

Naast het fokken van Shiba’s hebben we nog een grote gezamenlijke passie en dat zijn de hondenshows. U kunt ons en onze honden dan ook meerdere malen per jaar vinden in de showring.

Sinds oktober 2004 hebben we ons eigen natuurgebied dichtbij huis namelijk in recreatiegebied De Groene Ster, waar we naast een prachtige omgeving ook fantastische vijvers hebben waar onze Shiba’s zich van harte kunnen uitleven.


Rest ons te zeggen, heel veel plezier op onze website en wellicht tot ziens!


Martin en Ina.